MAGAZÍN / Gastronomie

Popis:
19.6.2017

Kuře pečené po Italsku

Italská kuchyně je považována za jednu z nejlepších na světě. Dnes si připravíme kuře s italskými bylinkami a mletým zázvorem.

Suroviny

Kuře 1 ks
Italské bylinky 1 lžíce
Mletý zázvor 1/2 lžičky
Máslo 2 lžíce
Cibule 1 velká
Sůl dle chuti

Italské bylinky jsou vhodné k přípravě těstovin, omáček, bílého masa, salátů a tepelně zpracované zeleniny. Skládájí se z cibule, bazalky, sladké papriky, tymiánu, majoránky, česneku, petrželové naťi, oregána, saturejky a estragonu.

Postup přípravy

Kuře omyjeme, na povrchu i uvnitř okořeníme Italskými bylinkami spolu s mletým zázvorem a necháme hodinu v chladu odležet.

Na másle zpěníme oloupanou, drobně nakrájenou cibuli, vložíme kuře a dáme jej péct.

Když se kuře zatáhne osolíme jej, vložíme zpět do trouby a obvyklým způsobem upečeme dozlatova.

Podáváme s vařenými brambory a se zeleninovým salátem.

Přejeme dobrou chuť!

Autor / zdroj: PR

DALŠÍ ČLÁNKY

Post

O výhře Hradce v Sokolově rozhodl v nastavení Petr Schwarz

První poločas nabídl vyrovnanou partii, kdy o trochu více štěstí se přiklonilo na stranu domácích, když se hlavou prosadil Mejdr. Votroci vyrovnali hn

Post

Sokolov hrál s Pardubicemi bez branek

Ve 20. kole Fortuna národní ligy remizoval Baník s Pardubicemi 0:0. Na šance sice Baník zvítězil, ale žádná z nich gólem neskončila.

Post

Třinec přišel o vítězství nad Sokolovem až v nastavení

Zápas se Sokolovem byl dlouho v třineckých rukou. Domácí vedli po gólu Bedecse 1:0 až do posledních sekund, pak však přišla chvíle sokolovského záložn

Reklama

garaze.fabrego.cz

Reklama

PARTNEŘI

www.beautyexpo.cz garaze.fabrego.cz Maminčino koření www.ippolna.cz www.casopis-dracek.cz energy.akcenta.eu

REKLAMA